Directe toegang tot het strand op 400 m!

Een offerte aanvragen

La Roche sur Yon

La Roche sur Yon, prefectuur van de Vendée, is een leuke stad om te bezoeken tijdens uw verblijf in de Vendée.

De stad La Roche sur Yon werd in 2021 uitgeroepen tot Franse hoofdstad van de biodiversiteit.

Van de mechanische dierentuin die zich in het hart van de stad bevindt, tot aan Haras de Vendée en het chocolade museum, ontdek deze stad die door Napoleon is gevormd!

Création de François Delarozière, directeur artistique de la compagnie La Machine, à qui l’on doit Creaties van François Delarzière, artistiek (creatief) directeur van het bedrijf ‘La Machine’, aan wie wij met name “Les Machines de l’île” in Nantes te danken hebben, heeft een ware collectie mechanische robot dieren in de bassins op het Napoleon plein (place Napoleon) ondergebracht. Kom naar het plein om de krokodil, dromedaris, baars, nijlpaard of één van de andere dieren tot leven te wekken. Bestuur ze zelf, gegarandeerd plezier voor jong en oud!

Bezoek in het hart van La Roche sur Yon de zogenaamde ‘le Haras de la Vendée’ ontstaan in 1843 op een park van meer dan 4 hectare groot. Dit is een culturele plaats toegewijd aan (paard) rijschoolvoorstellingen.
Kom naar een van de workshops waar u uitleg krijgt over de verschillende etappes van het creëren van een paardrijvoorstelling. Neem een kijkje in de stallen, stap in een paardenkoets of woon één van de paardenshows bij. Goed om te weten: er wordt alleen Frans gesproken tijdens de shows.

Smakelijke bezienswaardigheid; ga naar het chocolade museum van Patrick Gelencser!

Ontdek op geanimeerde en ludieke wijze hoe chocolade door de eeuwen heen gebruikt werd. U kunt de chocolademakers in actie zien en voor de chocolade liefhebbers onder ons kunt u na afloop van het bezoek mee doen aan een chocolade test! Dit is zeker onmisbaar voor de fijnproevers onder ons 😉

Trek de natuur in en wandel of fiets langs het water door vallée de l’Yon (de vallei van l’Yon).

Breng een bezoek aan de molen van Rambourg en de prachtige vallei genaamd ‘le chaos de Piquet’.

Volgens de legende wonen er vreemde wezentjes in deze vallei.

Pas op kinderen,.. wellicht komen jullie er eentje op je pad tegen, uit het water gesprongen of klauterend van de ene naar de andere rots! Deze kleine Goblins verstoppen zich in de Piquet vallei.

Praktische informatie

Volg ons

Facebook
Instagram

En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l’utilisation de cookies.

En savoir plus