Directe toegang tot het strand op 400 m!

Een offerte aanvragen

Onze goede adressen

Vous êtes curieux ? gourmands ? vous avez soif d’aventures ? L’équipe du camping les Cyprès vous pBent u nieuwsgierig? Een fijnproever? Heeft u zin in avontuur? Het team van Les Cyprès deelt zijn goede ideeën / adresjes:

Voor de fijnproevers van lokale gerechten:

marché de brétignolles
Copyright : Simon Bourcier/Vendée Expansion

Begin met de basis: de markten! Bijna dagelijks, of het nu in Saint-Gilles-Croix-de-Vie of in Brétignolles sur Mer is, u heeft een ruime keuze!

Flaneer langs de stands van de groente- en fruittelers, de vissers, de kazenmakers, de oesterkwekerijen van de regio en een echter aanrader is de grill “La Boutique de l’Éleveur” in Saint-Gilles-Croix-de-Vie. U dient een beetje geduld te hebben voordat u een boeren scharrelkip van het spit kunt kopen, maar het is zeker de moeite waard 😉

Als u van vlees houdt, dan is onze andere aanrader “Boucherie du Port”. Ook op de markt te vinden, en wij verzekeren u dat zij kwalitatieve producten bieden en goede adviezen geven!

Bent u een visliefhebber ? In dat geval raden we u aan om naar ‘le banc des sardines’ in Saint-Gilles-Croix-de-Vie te gaan. Dit is een openlucht restaurant waar u ter plaatse kunt eten, u vindt hen richting de haven, volg simpelweg de blauwe sardientjes die afgebeeld zijn op de grond. Bij ‘le banc des sardines’ worden de sardines bereid die direct van de vissersboten af komen. Gegrild met een beetje citroen; dat is werkelijk smullen!

Of als je meer plezier wilt, ga dan s’avonds naar “Mamie sardine”, te vinden aan “quai Gorin”, om daar sardines te proeven terwijl u geniet van een concert.

sardines de st gilles croix de vie
Copyright : Julien Gazeau/Vendée Expansion
halles
Copyright : Simon Bourcier/Vendée Expansion

Wilt u uw boodschappen zo efficiënt mogelijk doen om zo meer tijd over te hebben voor activiteiten op de camping? En bent u op zoek naar een plek waar u zowel uw brood, een “préfou” * voor de borrel, gebak als dessert (“fion maraichin”** is een aanrader), vlees om te grillen, vis, kaas, wijn en uw krant kunt kopen?

Dan kunnen we u ‘Les Halles de la Vie’ aanraden, te vinden aan de boulevard Georges Pompidou.

*Préfou: een specialiteit uit de Vendée: knoflookbrood

**Fion Maraichin: traditioneel gebakje uit de Vendée

Ga voor een grote diversiteit aan schaaldieren of zeevruchten naar ‘Vivier de Sion’ in Sion of “Vivier de la corniche” in Brétignolles sur Mer. U kunt hier afhalen wat u wenst en vervolgens deze op uw kampeerplaats proeven, u zult zeker genieten! En geloof ons, uw buren op de camping zullen jaloers zijn op uw lekkernijen😉

Wanneer u oesters wilt proeven op een mooie plek, dan hebben wij een goed adres voor u; “La cabane” in Brem sur Mer. Geniet van een ondergaande zon in de moerrassen, vergezeld met een goed glas Chardonnay…. de perfecte plek voor een  romantisch diner.

huitres de vendée
bonne bière
Copyright : ©simonbourcier.com

Bent u een bierliefhebber ? Het hele team heeft zich opgeofferd om verschillende plekken te testen om u zo de beste adressen te geven. U hoe ons niet te bedanken 😉

Wilt u plezier en lokale smaken combineren? Dat kan!

Omdat we weten dat vakantie vaak staat voor een lekker biertje op een terras, biedt de bar van de camping u bier van de tap, waaronder een lokale afkomstig uit de brouwerij de la Vie in Saint-Gilles-Croix-de-Vie. Dit is dus DE plek voor bier- en cocktailliefhebbers !

Andere mogelijkheden, waar u voor ieder wat wils vindt:

 • L’escale: de bar voor sportliefhebbers
 • LE KF: de bar van de markt
 • Côté vin Côté bière: zoals de naam al aangeeft; het wijnhuis voor wijn- en bierliefhebbers

Saint-Gilles-Croix-de-Vie biedt een groot scala aan restaurants! Twijfelt u om naar de kade kant, haven kant of remblaie kant te gaan? Heeft u zin in een pizza, visspecialiteit, een crêpe, mosselen …

Het beste is om ons te vragen! Wij hebben allemaal onze voorkeuren en onze gewoontes… Wij staan tot uw beschikking om u een passend advies te geven 😉

restauant
Copyright : ©simonbourcier.com

Voor de avonturiers:

Houdt u van uitdagingen?! Bent u op zoek naar een beleving? Sensatie? Laat ons een programma voor u samenstellen:

le grand défi
Copyright A. Lamoureux/Vendée Expansion

Gelegen in Saint Julien des Landes, ongeveer 15 minuten van de camping, Grand Défi is DE plek voor activiteiten met de familie waar u niet omheen kunt. Jong en oud kan een activiteit ondernemen als:

 • Bomenklimparcours
 • Paintball
 • Laser tag
 • Boogschieten
 • Quick jump (sprong van 20 meter hoogte)
 • Ontdekkings parcours (GPS parcours)
 • Boom klimmen (alleen op reservering)
 • Pony rit

Wilt u kennis maken met stand up paddle (SUP), kajakken of kanoën? Dan kunnen we u twee adressen aanbevelen: Les canoés du marais in Givrand (5 minuten van de camping), met wie wij een partnerschap hebben dus een  voordelig tarief en la cabane in Brem sur Mer.

la cabane brem sur mer
Copyright : S.BOURCIER/Vendée Expansion
école de surf st gilles croix de vie

Laat u verleiden tot een surf sessie! Saint-Gilles-Croix-de-Vie is de perfecte plek om het te leren!

HET goede adres is Mahalo surf! Gelegen op een paar honderd meter van de camping, Loïc garandeert u de beste sessies om het te leren of juist om uw skills te perfectioneren!

Als u een koukleum bent, dan raden we u The Glassy House aan! Dit is een kunstmatige golf in een hal. Terwijl sommigen zullen proberen te surfen, kunnen houthakken.

Of u nu een ervaren golfer bent, of een nieuwsgierige beginner,“Golf de Fontenelles”, 15 minuten gelegen van de camping, zal u zeker bevallen. De golfbaan biedt een les voorbeginners om kennis te maken met deze sport.

De ervaren golfer kan zich uitleven op de 18 holes.

Golf des Fontenelles
vendée evasion parachutisme
Copyright : Vendée Evasion Parachustime

Mocht u op zoek zijn naar een originele activiteit, dan raden wij u om naar La-Roche-sur-Yon te gaan. Bij Flydust kunt u een vrije val maken in een simulator.  Of wanneer u nog dapperder bent, dan kunt u een parachute sprong maken  bij Vendée Evasion Parachutisme in Les Sables d’Olonne.

Met familie of vrienden, ga naar dde kust in Saint-Gilles-Croix-de-Vie voor een jet-ski sessie of Flyboard.

corniche

Voor de nieuwsgierigen:

Bekend vanwege zijn vissershaven en sardines, de badplaats St Gilles Croix de Vie nodigt u uit om de zee te ontdekken.

Gedurende uw verblijf, geniet van een bezoek aan “Atelier de la Sardine” om de mooie blikjes sardines van “Les Dieux” mee te nemen.

Bezoek “Escale pêche” voor een ludieke en interactieve kennismaking met de wereld van de zeevisserij (pêche en mer) en de havenactiviteit.

Om in het thema te blijven, maak een rondleiding op de visveiling. Via het VVV kunt u reserveren om de verkoop van de vis, welke direct vers van de vissersboten komt, bij te wonen. Een unieke ervaring!

AppreLeer over de zoutwinning, hoe dit op authentieke wijze gaat, en over de zoutcultuur in marais salant de la Vie, 10 km van de camping. U kunt tevens een potje zout ter plaatse kopen.

Oude beroepen interesseren u? Ga dan naar “Vendée minature” en geniet van een miniatuur dorp waarin u het leven in de Vendée van vroeger zult beleven.

Maak een ritje in “Le petit trains de Vendée” terwijl u een rondleiding door Saint-Gilles-Croix-de-Vie krijgt. Let wel: de rondleiding is alleen in het Frans beschikbaar.

Photos de cette page : Copyright droits réservés – www.vendee-tourisme.com / toute reproduction ou publication interdite

Praktische informatie

Volg ons

Facebook
Instagram

En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l’utilisation de cookies.

En savoir plus