Directe toegang tot het strand op 400 m!

Een offerte aanvragen

Uitje naar Nantes !

Bezoek het centrum van Nantes, de stad van de hertogen. Slechts op 1 uur en 20 minuten, met de auto of de trein, vanaf camping Les Cyprès.

Wanneer u Nantes bezoekt, begin dan met wandelen door het historisch centrum  …. de commerciële wijken Graslin en Bouffay. En vergeet zeker niet de winkelgalerij ‘le passage Pommeray’ te bezoeken.

Le Passage Pommeray is één van de mooiste overdekte winkelgalerijen van Europa welke verschillende winkels en galerijen herbergt. Op ‘la place Graslin’ (tegenover de opera) bevindt zich brasserie ‘La Cigale’. Deze is geclassificeerd tot historisch monument ; met zijn adembenemende interieur is dit restaurant één van de mooiste van Europa.

Ontdek de geschiedenis van Anne de Bretagne (Anne van Bretagne) in “Chateau des ducs de Bretagne” (kasteel van de hertogen van Bretagne). Met zijn gotische en renaissance stijlen is dit kasteel eigendom van Nantes. De gehele renovatie is voltooid in 2007. Bewandel de aangelegde paden, geniet van de gazons rondom de slotgracht, en bezoek het museum in het hart van het kasteel. Het museum schetst de geschiedenis vanaf de Gallo-Romeinse stad tot vandaag.

Bezoek vervolgens de kathedraal op ‘place Saint Pierre’.

Op loopafstand van het treinstation ligt ‘le jardin des plantes’ één van de vier meest grote botanische tuinen van Frankrijk. Wandel en ontdek zijn 800 m2 aan serres, 10.000 verschillende plantensoorten en 50.000 geplante bloemen.

Wanneer u naar Nantes gaat, mag een bezoek aan de fantastische wereld bedacht door François Delarozière zeker niet ontbreken. ‘Les machines de l’ile’ en de beroemde mechanische olifant van 12 meter hoog kunt u vanaf de grond bewonderen. U kunt ook een ritje maken boven op de olifant (we raden u aan om vooraf te reserveren)
Reis 20.000 mijlen onder de zee met de draaimolen van onderwaterwerelden.  Maak een ritje op de draaimolen van 25 m hoog. Het bevat 35 bewegende zeewezens en is een waar kunstwerk.
In ‘La Galerie des Machines’ bevindt zich een stalen boom (van 28 meter hoog), hier kunt u onder andere een vliegende reiger en andere mechanische dieren bewonderen.

Vervolg uw wandeling richting ‘La Fabrique’, een artistieke plek, waar u een concert kunt bijwonen of een expositie kunt bezoeken. De inwoners van Nantes kunnen hier deelnemen aan artistieke- en culturele workshops, het is een levendige wijk waar u uitstekend een terrasje kunt pakken. U kunt de prachtige façade met een muurschildering niet missen, met daarboven op een bus geparkeerd.

Neem de zogenaamde Navibus, een pont (rivier shuttle) die u in 10 minuten naar Trentemoult brengt. Dit is een klein vissersdorpje, met prachtige gekleurde huisjes. Een rustige artistieke wijk met veel charme, is een ideale plek om doorheen te wandelen en een glaasje te nemen of een hapje te eten.

Nantes is erg beroemd vanwege haar LU koekjes. De oude koekjesfabriek met zijn koepel die zich tegenover het kasteel van ‘Les Ducs de Bretagne’ bevindt, is tegenwoordig het zogenaamde “Lieu Unique”. Binnen worden diverse theatervoorstellingen vertoond, vindt u een artistieke bar, een bibliotheek met prachtige boeken en ansichtkaarten en er is zelfs een spa met hammam!

Ga gerust langs het VVV (office de tourisme) van Nantes. Hier kunnen ze u uitstekend adviseren en verkopen ze onder andere een pas van 24-48 uur. Deze pas biedt naast toegang tot het openbaar vervoer ook vele kortingen op diverse bezienswaardigheden.
Ze kunnen u ook de bekende groene lijn uitleggen, een wandelroute welke u door Nantes langs alle bijzondere plekken leidt.

Praktische informatie

Volg ons

Facebook
Instagram

En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l’utilisation de cookies.

En savoir plus