Directe toegang tot het strand op 400 m!

Een offerte aanvragen

Les Sables d’Olonne

Op 25 km ten zuiden van Saint-Gilles-Croix-de-Vie ligt de badplaats « Les Sables d’Olonne ». De stad ligt direct aan het lange fijnzandstrand waar je ‘s avonds heerlijk kunt flaneren over de strandboulevard die onlangs helemaal gerenoveerd is.

Breng een bezoekje aan de typische straatjes, de wijk Chaume, Ile Penotte en zijn dierentuin, het schelpenmuseum en nog heel veel meer bezienswaardigheden…

Les Sables d’Olonne is trots op zijn 3 verschillende havens:

De jachthaven:
De jachthaven is begin 20e eeuw aangelegd en sindsdien behoorlijk veranderd. Oorspronkelijk lagen de boten in het visbassin, maar vanaf 1979 was uitbreiding noodzakelijk. Sinds 1988 kunnen boten bij 1100 meerringen aanleggen. Met zijn 1400 ligplaatsen is Port Olona de grootste jachthaven van Vendee en één van de grootste van de Atlantische kust. Hier worden de zeezeilers verwelkomd voordat ze vertrekken voor grote oceaanraces als « Vendee Globe ».

De vissershaven:
Vroeger heette de haven « le Havre d’Olonne » en was men gespecialiseerd in kabeljauw. Met 85 vissersboten en 255 zeelieden zijn de activiteiten tegenwoordig heel wat gevarieerder. Op de afslag vind je tong, langoustine, inktvis, pijlinktvis, zeebaars en zelfs de makreelhaai…

De goederenhaven:
De Kamer van Koophandel van Vendee is concessiehouder van de goederenhaven van Les Sables d’Olonne, dankzij hen is de haven dan ook fors uitgebreid (infrastructuur, onderhoud..). Sinds 2007 is er een boten-hefmachine die boten tot 500 ton uit het water kan lichten. Er kunnen maar liefst 15 boten gestald worden op het haventerrein.

Praktische informatie

Volg ons

Facebook
Instagram

En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l’utilisation de cookies.

En savoir plus