Directe toegang tot het strand op 400 m!

Een offerte aanvragen

2024 evenementen in de Vendée

De dertiende Floralies Internationales wordt van 17 tot 26 mei 2024 gehouden in het beroemde Logis de la Chaboterie in Montréverd. Artistieke bloemen- en plantendemonstraties rond het thema “bloemenspelen” in verwijzing naar de Olympische Spelen van Parijs 2024. Een evenement dat je niet mag missen!
Kom elke avond samen voor een nachtelijke show.

Jazz sur Vie: de 40e editie van het festival vindt plaats van 17 tot 19 mei 2024 in de conservenfabriek in Saint Gilles Croix de Vie. Op het programma: jazz, jazz en nog eens jazz 🙂
Gratis concert in het jazzdorp (quai du Port Fidèle) met proeverijen, winkel, tentoonstelling en wandeling door de straten van St Gilles Croix de Vie.

Parijs 2024: de Olympische vlam trekt door de Vendée met Les Sables d’Olonne als halteplaats, op dinsdag 4 juni 2024. De vlam zal de eer hebben om door 3 andere steden in de Vendée te gaan: La Roche Sur Yon, Montaigu en Fontenay Le Comte, evenals 3 emblematische plaatsen: de passage van de Gois, Le Puy Du Fou en de Pointe d’Arçay.

New-York – Vendée Les Sables d’Olonne race: Voor de start van de Vendée Globe doen de schippers nog een laatste race, een kwalificatiewedstrijd voor de Vendée Globe. Vertrek vanuit New York op 29 mei 2024. In 2016 won Jérémie Beyou de race in 9 dagen, 16 uur, 57 minuten en 49 seconden. Zullen ze het dit jaar beter doen? Afspraak in de haven van Les Sables d’Olonne om hen toe te juichen bij hun aankomst.

De Ironman in Les Sables d’Olonne op 30 juni 2024. Kom de atleten aanmoedigen die vanuit heel Europa zijn gekomen om deze sportieve uitdaging aan te gaan.

Hedendaags circusfestival “Les mains dans le sable” van 29 tot 31 juli 2024. Het festival vindt plaats tegenover de Port de Plaisance en biedt een breed scala aan artistieke optredens (acrobatiek, concerten, schildertentoonstellingen, enz.). Bezoekers kunnen verschillende activiteiten proberen (yoga, circus, enz.) en op zaterdag en zondag wordt overdag een ambachtsmarkt gehouden voor het concert ‘s avonds.

Het Village des Saveurs et des traditions du pays de Saint Gilles Croix de Vie (datum nog niet bekend) is DE plek voor fijnproevers.Met meer dan 40 producenten is er voor elk wat wils.

De triatlon St Gilles Croix de Vie op zondag 1 september 2024.Kom meedoen of moedig de atleten aan, ze komen bovendien vlak langs de camping 😉

De tiende editie van de Vendée Globe. Op zondag 10 november 2024 zullen 40 schippers vertrekken voor deze non-stop, niet-ondersteunde, single-handed race rond de wereld. Wie volgt Yannick Bestaven op?
Om meer te weten te komen, bezoek het Vendée Globe dorp van 19 oktober tot 10 november.

Vendée Tourism

Praktische informatie

Volg ons

Facebook
Instagram

En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l’utilisation de cookies.

En savoir plus